Întoarce-te

Numărul de decese din accidente rutiere, la nivel european, a scăzut sub nivelurile de dinainte de pandemie, dar rămâne ridicat

Aproximativ 20.600 de oameni au murit, în 2022, în accidente rutiere, la nivel european. Deși numărul este unul extrem de ridicat, este cu 10% mai mic decât în 2019. Ținta Uniunii Europene este reducerea cu 50% a acestuia, până în 2030. 

Cele mai sigure drumuri europene rămân cele din Suedia (21 decese/un milion de locuitori) și Danemarca (26/milion), în timp ce în România și Bulgaria se înregistrează cea mai mare rată de deces (86/un milion respectiv 78/un milion). 

Media europeană este de 46 / un milion de locuitori. 

Diferențele statistice între statele europene sunt semnificative

Cele mai mari scăderi ale numărului de decese au fost înregistrate în Lituania și Polonia ( o reducere cu 30%) și Danemarca (o reducere de 23%). În Irlanda, Spania, Franța, Italia, Olanda și Suedia numărul a rămas constant sau a crescut ușor. 

Peste jumătate dintre accidentele rutiere s-au petrecut pe drumurile județene față de 39% în zonele urbane și 9% pe autostrăzi. Aproape jumătate dintre decesele înregistrate au fost în rândul pasagerilor din autovehicule (45%). 

Statistica oficială a Uniunii Europene poate fi consultată aici: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_23_953 

Road safety in the EU. Fatalities below pre pandemic levels but progress remains too slow

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.