Întoarce-te

Copiii cu o înălțime de până la 135 cm pot fi transportați doar dacă se folosește un dispozitiv de fixare în scaun* (scoică, scaun auto și înălțător).

Copiii cu o înălțime peste 135 cm pot fi transportați folosind un dispozitiv de fixare în scaun, sau folosind centura de siguranță pentru adulți, dacă aceasta poate fi reglată astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feței.

Dispozitivele de fixare în scaun trebuie să fie omologate conform standardelor ECE R44.03, pentru prinderea cu centură, R44.04 sau UN R129 pentru i-size și să respecte grupa de greutate și înălțime corespunzătoare.

Dispozitivele de fixare în scaun se instalează pe bancheta din spate, conform instrucțiunilor furnizate de către producător.

Excepții: 

Dispozitivele de fixare în scaun orientate cu spatele la sensul de mers pot fi instalate pe locul din față, dacă producătorul permite acest lucru și doar dacă airbag-ul este dezactivat. 

Dispozitivele de fixare în scaun orientate cu fața la sensul de mers pot fi instalate pe locul din față, dacă producătorul permite acest lucru. 

Copiii scutiți de medic pot fi transportați fără scaun auto sau centură de siguranță, atâta timp cât sunt transportați pe bancheta din spate. 

Copiii până în 3 ani, scutiți medical trebuie supravegheați de către o persoană care să fie diferită de conducătorul auto. 

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.