Află mai multe despre

Parteneri

Parteneri

Prioritizarea siguranței copiilor în timpul transportului cu mașina trebuie să fie o preocupare a tuturor: autorități naționale și locale, organizații neguvernamentale, instituții de educație și companii private. Inițiativa Copil Iubit la Bord este deschisă tuturor acelora care doresc să crească gradul de siguranță a copiilor în timpul transportului cu mașina.

Le mulțumim entităților care și-au asumat acest obiectiv împreună cu noi:

Suporteri

Primăria
Cluj-Napoca

Are drept scop crearea unui mediu sigur și sănătos pentru locuitorii orașului Cluj-Napoca, astfel susține aceste acțiuni de creștere a siguranței copiilor în trafic.

Poliția

Sprijină programul Copil Iubit la Bord prin acțiuni de verificare și implementare a legislației cu privire la siguranța copiilor în mașină, cât și acțiuni de conștientizare a importanței utilizării corecte a scaunelor auto.

Departamentul de Sănătate Publică

Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai, inclusiv Departamentul de Sănătate Publică (nucleu educațional) și Centrul pentru Politici în Sănătate și Sănătate Publică (nucleu de cercetare cu un hub de cercetare axat pe prevenția traumatismelor și violenței). Departamentul a creat un hub de cercetare durabilă pe domeniul prevenției traumatismelor și violenței, cu un istoric solid în cercetarea finanțată. Hub-ul a fost principalul colaborator în proiectele finanțate de Uniunea Europeană. Ca parte a Instrumentelor de abordare a traumei, rănilor și siguranței copiilor în copilărie (2011-2014), a fost elaborat primul Raport de Siguranță a Copilului pentru România și primul Profil de țară pentru Siguranța Copilului, în 2012. Departamentul este partener în acest proiect, coordonând componentele de cercetare și evaluare. În plus, este implicat în dezvoltarea de soluții bazate pe dovezi pentru a crește siguranța copiilor atunci când călătoresc cu mașina.

Fundația Crucea Albă

Fundația Crucea Albă este coordonatorul proiectului. Fundația Crucea Albă este o organizație românească axată pe creșterea abilităților esențiale de viață ale copiilor și a competenței parentale a tutorilor și îngrijitorilor acestora. Principalele activități ale Fundației se concentrează pe siguranță: abilitățile de siguranță personală ale copiilor (auto protecția împotriva abuzului verbal și abuzului fizic), alegerile și practicile sigure pentru sănătate ale copiilor (nutriție, tutun și alcool, sănătatea reproducerii și primul ajutor) și siguranța rutieră a copiilor (ca pietoni, ca pasageri auto și ca tineri șoferi).

Parteneri Comerciali

Bebe Voiajor

Bebe Voiajor oferă servicii de curățare ecologică și igienizare pentru cărucioare, scaune auto și alte echipamente pentru copii. Mai multe detalii pe site-ul www.bebevoiajor.ro sau la numărul de telefon 0740657351.

Centrul Teri

Este un centru de consiliere în alegerea de marsupii și scaune auto potrivite copiilor de toate vârstele.

Petit Bebe

Petit Bebe are specialiști pregătiți în instalarea corectă a scaunelor auto, răspunzând la orice întrebare referitoare la transportarea în siguranță a copiilor. Petit Bebe este un univers conturat cu gândul la viitorii părinți, care urmează să înceapă o călătorie magică alături de micuțul lor. În cadrul Petit Bebe, specialiști acreditați IOSH oferă consiliere și sfaturi despre instalarea corectă a scaunelor auto, dar și montajul gratuit al acestora, răspunzând la orice întrebare referitoare la transportarea în siguranță a micuților. IOSH (Institution of Occupational Safety and Health) este una dintre cele mai importante organizații care reunesc cei mai mulți profesioniști din domeniul siguranței și sănătății.

Nola kids

Nola Kids este un magazin specializat de scaune auto pentru copii, unde părinții și viitori părinți beneficiază de consiliere pentru a alege scaunul de mașină potrivit. Consilierii Nola Kids sunt pregătiți să răspundă la întrebări și să vă ajute să faceți cea mai bună alegere pentru micul pasager. Serviciul de consiliere include instalarea scaunelor auto în mașină, probe cu copilul și realizarea corectă a reglajelor pentru ca cel mic să fie în deplină siguranță.

Linnify

Este partenerul technologic al acestui proiect și contribuie la creșterea siguranței copiilor în trafic prin dezvoltarea aplicației mobile și a website-ului dedicate acestui scop.

Proiect realizat de

Cu sprijinul